Undgå at blive snydt, når du køber en brugt bil

Overvejer du at købe dig en ny bil? Og søger du efter mulige kandidater inden for brugtmarkedet? Så er der nogle forholdsregler, som du bør tage. Læs om dem her.

Følg rådene

Sørg altid for at tjekke bilen igennem inden du foretager et køb og skriver under på papirerne og står med købsaftalen i hånden.

Du kan følge nedenstående råd:

  • Forbered dig og gør en god handel ved for eksempel at sørge få at gå bilen grundigt igennem, inden du underskriver en købsaftale.
  • Er bilen vedligeholdt, og er serviceeftersyn overholdt? Virker bilen vedligeholdt, eller er der en del småbuler eller måske stenslag? Disse kan være dyre at få lavet. Tjek også om lakken er ensartet og efterse servicebogen.
  • Inde i kabinen skal du sørge for at løfte måtterne og se efter, om bilen er tør i bunden. Kig også efter rust og sørg for at instrumentbrættet er funktionsdygtigt, og vinduerne virker.
  • Tjek om der er gæld i bilen, så du ikke risikerer at komme til at hænge på bilens gamle gæld, hvis den tidligere ejer ikke indfrier den.
  • Tag en køretur og sæt bilen i gear, start flere gange, kør roligt, kør hurtigt og lav gerne flere bremsetests. Lyt desuden også efter støj.
  • Sørg for at dækkende er slidt ensartet, så du ikke kommer ud for et skævt karrosseri.
  • Tjek også bilen for rust indvendigt og om den har fået en omgang rustbeskyttelse. En sådan behandling forlænger nemlig bilens levetid.

Der er altså rigtig mange ting, som du skal forholde dig til, hvis du overvejer at købe en brugt bil. Men hvis du følger ovenstående råd, er du i hvert fald en smule mere sikret et succesfuldt køb, som du ikke kommer til at fortryde.

Et ekstra lille fif

For at sikre at der ikke er blevet pillet ved kilometertælleren, så det ser ud som om, at bilen har kørt mindre og dermed er mere værd end det, der egentlig gør sig gældende, er der en metode, du kan benytte. Læs mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *