Start dagen med morgenmad med æg

Det er påsketid og det betyder tid til æg, hygge, påskeliljer og vej mod lysere tider. Det betyder, at man måske lige trænger til at blive strammet op, så man står skarpt når den danske sommer står for døren. Derfor er det en god idé at bytte påskeæggene ud med rigtige æg.

Æg er nemlig en af de sundeste madvarer, man kan spise, og derfor er de rigtig gode i forbindelse med vægttabt eller vejen til en sundere livsstil. Man kan lave et hav af forskellige retter med æg, og det er super nemt at bruge i mange retter. Særligt er det en god idé at starte dagen ud med æg til morgenmad, hvis man har en lang dag foran sig, og derfor har brug for, at energiniveau er forholdsvis kontinuerligt. Det kan være alt fra blød- eller hårdkogte æg til omelet og spejlæg eller noget helt andet. Tilberedning spiller ikke en rolle for, hvor sundt ægget er, og man får altså glæde af alle de sunde stoffer i ægget, uanset hvordan det tilberedes.

Restitution og protein

Hvis man træner meget, kan æg sætte gang i restitutionen efter træning, så man er klar til næste pas. Det er fordi, æg indeholder masser gode proteiner og den rette mængde aminosyrer, som sætter gang i restitutionen. Derudover mætter æg utroligt godt og længe, så man kan leve længe på en god portion morgenmad, hvor der er æg i.

8 grunde til at spise æg

Selvom man i mange år har sagt, at mængden af kolesterol i æg ikke er sundt, er der altså mange ting der taler for, at man skal spise æg.

  • Godt for øjnene
  • God mæthedsfornemmelse
  • Sundt for hår og negle
  • Bidrager til større ydeevne
  • Masser proteiner
  • Bidrager til hjernens udvikling
  • Rig på nærringsstoffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *