Fordele og ulemper ved kør-selv-ferie

Mange danskere står hvert år med valget, om man skal tage fly eller selv køre til den årlige ski- eller sommerferie. Der er mange fordele og ulemper ved begge løsninger, og disse vil blive beskrevet her.

 

Mange fordele

Fordelene ved kør-selv-ferie er mange, og den mest gennemtrængende vil være, at man kan tage alt den tid, man ønsker at bruge på transporten. Det kan være, at man på vej til sommerhuset i Sydfrankrig vil stoppe i Hamborg eller køre over Paris og se nogle seværdigheder, så man får mere med på ferien. Man har en enorm frihed, og man kan holde pauser når man har lyst for at spise en dejlig middag eller strække benene. På den måde kan man trække tempoet helt ned, og man behøver ikke at stresse rundt i lufthavnen, for at finde den rigtige gate eller indtjekningszone.

 

Det er også ofte en fordel, når man er kommet frem til destinationen, at man har en bil til rådighed. Det gør, at man nemmere kan komme rundt og se nogle ting – vel og mærket uden, at man behøver sidde i en bus fyldt med andre turister.

 

Når man tager på kør-selv-ferie sparer man en del rent økonomisk, og man kan derfor enten spare penge eller spytte lidt flere over i hotel-kassen, så man kan få et dejligt hotel efter en lang køretur.

 

Ulemperne

Med fordele følger der ulemper, og der er da også en korte række ulemper ved selv at køre på ferie. Den som de fleste nok vælger kør-selv-ferie fra på grund af, vil være transporttiden. Det kan hurtigt tage mere end 10 timer, hvis man vil til et sted med dejlig varme eller høje bjerge og masser sne. Derudover kan man ofte risikere at støde på lange køer på de tyske motorveje, som kan tage en evighed at komme gennem. Når man er midt i en fire timers lang kø på den tyske motorvej med skrigende under på bagsædet, ville man nok ønske, at man have booket et charterfly i stedet for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *