Derfor skal man finde noget, der motiverer en til træning

Motivation til træning er mange ting, og så alligevel ingenting. Det er meget udefinerbart og individuelt, hvad der motiverer en. For nogle er det motivation nok, hvis man ved, at man gør noget godt for sin krop, når man træner og spiser sundt. For andre skal der resultater til, og for dem er hårdt arbejde ikke fedt, hvis der ikke er en gulerod ved det. Denne gulerod eller belønning varierer også meget alt efter hvem man er, og hvad man går efter.

 

Når man ikke kan overskue træningen

Mange kender til det, hvor man står på løbebåndet og tænker at den her træning, den overlever man aldrig. Eller til en mørk vinteraften, hvor løbeskoene skriger efter en, men man bare har lyst til at sidde med en plade chokolade og se film hele natten. At man så alligevel gennemfører træningen eller hopper i løbeskoene skyldes ens motivation, og for mange – hvordan man har det i kroppen efter træningen.

 

Succes avler succes

For de fleste gælder det om at arbejde så hårdt, at man kan se resultaterne – gerne med det samme. Det er også en motivationsfaktor at vedligeholde sine mål. Den følelse man får i kroppen, når man har været i motionscenteret eller løbet en god og lang tur, er fantastisk. Uanset om man stræber efter bikinikroppen eller at ændre sin livsstil til det bedre, skal der motivation til. Det handler i høj grad om, at man skal elske sin krop, men være bevidst om, hvad man ønsker at forbedre. Når man kan se, at det er en måned siden, at man startede med at leve sundt og varieret, når man har været ude at løbe tre gange på en uge eller når man har kan begynde at ane mavemusklerne, så ved man, at det hårde arbejde betaler sig. Det handler om, at man fejrer de små successer og krediterer sig selv for dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *