Derfor skal du købe økologisk

Når man skal ned i det lokale supermarked og handle ind til de næste par dages overlevelse, er der tonsvis af varer at vælge mellem. Som forbruger kan det være svært at finde rundt i alle valgmulighederne. Hvis man gerne vil være sikker på, at det produkt man skal til at ligge i indkøbskurven er helt naturligt, bør man købe økologi.

 

Når man køber et økologisk produkt betyder det, at man ikke får diverse tilsætningsstoffer eller sprøjtemidler med i pakken. Når en landmand sprøjter forskelligt gift på sine marker for, at der ikke skal komme dyr og ukrudt, kan det trænge ind i produkterne, og det kan være meget farligt at spise. Dette undgår man, når man køber økologisk.

 

7 grunde til at købe økologisk

  • Man er sikret, at der ikke er forskellige tilsætningsstoffer og lignende i produkterne.
  • Økologiske produkter indeholder flere smagsstoffer og mere næring, hvorfor det smager bedre og indeholder flere vitaminer også.
  • Det er en naturvenlig løsning, når man køber økologisk. Det skyldes, at når man dyrker økologiske madvarer, er det med til at give flere blomster, fugle og planter.
  • Det er bedre for sit helbred og sin sundhed at købe de naturlige og dermed økologiske produkter.
  • Man er med til at sikre, at grundvandet ikke bliver forurenet med de sprøjtegifter, som bruges ved ikke-økologiske produkter.
  • Dyrevelfærd. Når man køber økologisk kød betyder det, at dyrene har haft det godt, med masser plads at bevæge sig på, frisk luft og god mad.
  • Generelt er økologi sundere og bedre for miljøet

 

Sådan ser man om det er økologisk

Når man står i supermarkedet, kan det være svært at overskue, hvilke produkter der er økologiske. Derfor ender mange ofte med at hive det første og det bedste ned fra hylderne, og komme i kurven. Hvis man vil sikre, at man køber økologi, kan man gøre det til at en vane at kigge efter det røde Ø. Det betyder, at produkter er 100% økologisk. Når man først har fundet ud af det, vil det hurtigt blive meget lettere at handle økologisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *