Det skal du spise i forbindelse med træning

Det kan være svært at finde ud af, om man skal spise lige inden træning, undervejs eller efter samt hvad man bør spise. Skal det være kulhydrat, fedt eller masser protein man indtager, for at få den bedste effekt på sin krop. Det hele handler om, hvor meget man træner.

 

Hvor meget træner du?

Hvis man træner op til 10 timer om ugen eller mere med høj intensitet, er det vigtigt at man spiser rigtigt. Uanset mængden af træning, vil man kunne optimere sine resultater med den rette kost. Det er vigtigt, at man hjælper kroppen med til at restituere og give energi, så man kan forberede sig til det næste træningspas.

 

Træner man cirka tre timer om ugen, er kosten i høj grad også vigtig. Man kan ikke spise sig i form, men man kan i særdeleshed spise sig ud af form. Når man ikke træner mere, skal man tænke over hvad man spiser, så man ikke indtager mere, end man forbrænder.

 

Er man ikke elitesportsudøver eller har træningspas over flere timer af gangen, bør man ikke spise under træning. Det bedste er nemlig, at man kan fylde alle depoterne op med et hovedmåltid 3-4 timer inden træningsstart og supplere det med et lettere måltid cirka en time inden træning.

 

Proteiner efter træning

Efter træning er det vigtigt at man hurtigt indtager en masse proteiner. Det hjælper med at opbygge musklerne i kroppen efter en hård træning. Det gælder om at få noget indenbords inden der er gået en time fra træningen slutter. Hovereglen er, at træner man tung styrketræning, bør man indtage 1,7 gram protein per kilo kropsvægt. Motionerer man blot et par gange om ugen, skal man have 1 gram protein per kilo kropsvægt om dagen. Hvis man træner konditionstræning, bør man ramme 1,2-1,5 gram per kilo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *