Hvad vil det sige at være autist?

Autisme er en almindelig betegnelse for en gruppe af neurologiske forstyrrelser, der karakteriserer sig ved, at der er problemer med sociale interaktioner, kommunikation og gentagende adfærd.

Hvad er autisme?

Der er mange forskellige grader af autisme, og der er mange forskellige teorier om, hvad der forårsager autisme. De fleste eksperter mener, at det skyldes en kombination af arvelige faktorer og miljøpåvirkninger.
Autisme kan have alvorlige konsekvenser for den enkelte og for familien. Men der er også mange autister, der lever fuldt ud normale og tilfredsstillende liv.
De fleste autister har brug for særlig støtte og behandling for at kunne fungere så godt som muligt. Der findes dog ikke én behandling, der virker for alle.
I Danmark er der flere tilbud til autister og deres familier. Det danske tilbud Spectrum, tilbyder lets visualize kursus til autister og til deres pårørende.

Hvor kan man læse mere om autisme?

Der er rigtig mange forskellige steder, hvor man kan læse sig til, hvad det vil sige at være autist, men det bedste er stadig at tale med en autist.
Der er dog flere gode bøger skrevet af autister, som kan fortælle om deres oplevelse med at være autist. De to mest kendte er

  • Autistiske tankeprocesser af Susann Bejerot.

  • Den autistiske tanke af Thorkil Sonne.

Det er svært at læse sig til hvad autisme er, og hvad der sker for en, der er autist. Det er derfor en god ide at læse bøger, hvor autister skriver om deres oplevelse om at være autist.

Hvordan kan man støtte autister?

Det er nemt at støtte autister, og det er vigtigt at støtte dem. De fleste autister har brug for særlig støtte og behandling for at kunne fungere så godt som muligt.
Men der findes ikke én behandling, der virker for alle. I Danmark er der flere tilbud til autister og deres familier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *